Tietoa meistä

Vihdin steinerkasvatuksen kannatusyhdistyksen ylläpitämä Päiväkoti Pikkulyhty toimii päiväkotirakennuksessa Vihdin Nummelassa.

Koko varhaiskasvu (0 - 7 v.) on aikaa, jolloin lapsella on lupa olla lapsi sanan todellisessa merkityksessä aikuisen kantamana ja suojaamana. Lapsi ammentaa satujen, mielikuvituksen ja leikin maailmasta rikkauksia elämäänsä varten, oppii jäljittelyn ja esikuvan kautta omassa tahdissaan. Siksi leikille annetaan Pikkulyhdyssä paljon tilaa. 

Päiväkodissamme on yksi sisarusryhmä 1-7 vuotiaille. Toimimme yhdessä ja erilaisissa pienryhmissä. Varhaiskasvattajamme ovat steinerpedagogisia varhaiskasvatuksen opettajia. Vakituiset, lapsille tutut sijaiset avustavat tarvittaessa.  

20230801_091945.jpg

Luonto ja sen tapahtumat ovat keskeinen toimintaympäristömme. Lapsen omaa luontosuhdetta tuetaan tarjoamalla runsaasti mahdollisuuksia luonnossa leikkimiseen ja liikkumiseen sekä ympäristön tutkimiseen. Luova tekeminen, juhlat ja leikki ammentavat luonnon materiaaleista ja vuodenkierron perinteistä.

Viikko-ohjelmassa toistuvat eri toiminnot, jotta pikkulyhtyläiset pääsevät toteuttamaan itseään monipuolisesti liikunnan, leikin, taiteen, kädentaitojen ja musiikin kautta.

Mukavan päivän aikana maistuu hyvin omassa keittiössämme luomuelintarvikkeista itse valmistamamme lounas ja välipala.

20230911_1540102.jpg

Palvelusetelijärjestelmä

Vihdin kunnassa on käytössä yksityisen päivähoidon palvelusetelijärjestelmä. Kun perhe hakee yksityiseen päivähoitoon, laitetaan hakemus myös sähköisesti kunnan palveluseteliasiakkaaksi.

Palvelusetelin suuruus määräytyy perheen tulojen ja lapsimäärän mukaan. Perheelle itselleen kuukausittaiseksimaksuksi jää Pikkulyhdyssä yhden lapsen kokopäivähoidosta n. 30-332e kuukaudessa.

Olemme tehneet palvelusetelisopimuksen Vihdin, Lohjan ja Kirkkonummen kuntien kanssa. Jos asut jonkin muun kunnan alueella, mutta haluaisit lapsesi päivähoitoon Pikkulyhtyyn, ota rohkeasti yhteyttä. Selvitämme tarvittaessa mahdollisuuden tehdä palvelusetelisopimuksen myös muiden kuntien kanssa. 

Lisätietoa palvelusetelistä:

Varhaiskasvatussuunnitelmat

Toimintasuunnitelmamme on steinerpedagoginen ja noudatamme Vihdin kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa sekä esiopetussuunnitelmaa.

Toimintasuunnitelmamme on steinerpedagoginen, joka on saanut vaikutteita aiemmin käytössä olleista varhaiskasvatus- sekä esiopetussuunnitelmistamme.

Lisätietoa steinerpedagogiasta löydät steinervarhaiskasvatuksen sivuilta: https://steinerkasvatus.fi/varhaiskasvatus-ja-esiopetus/