Tietoa meistä

Vihdin steinerkasvatuksen kannatusyhdistyksen Päiväkoti Pikkulyhty toimii Pappilanpellon päiväkotirakennuksessa Vihdin kirkonkylässä. Tarjoamme varhaiskasvatusta sekä esiopetusta. Päiväkodilla on palvelusetelisopimus Vihdin kunnan kanssa, jolloin vanhempien tulot ja perheen koko vaikuttavat perheen hoitomaksun suuruuteen. 

Steinerpedagogisessa varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa lasta pyritään huomioimaan kokonaisvaltaisesti: antamalla rakennusaineita hänen tahdolleen, tunteelleen ja ajattelulleen sekä auttamaan häntä sosiaaliseksi. Koko varhaiskasvu (0 - 7 v.) on aikaa, jolloin lapsella on lupa olla lapsi sanan todellisessa merkityksessä aikuisen kantamana ja suojaamana. Lapsi ammentaa satujen, mielikuvituksen ja leikin maailmasta rikkauksia elämäänsä varten, oppii jäljittelyn ja esikuvan kautta omassa tahdissaan.

Päiväkodissamme on yksi sisarusryhmä 1-7 vuotiaille. Toimimme yhdessä ja erilaisissa pienryhmissä. Ulkoilemme runsaasti sekä pihalla että metsässä.   Näin lapsi saa runsaasti mahdollisuuksia leikkimiseen ja liikkumiseen. Sen jälkeen maistuu hyvin lounasravintolassa kotimaisista osin luomuelintarvikkeista valmistettu lounas ja välipalaa valmistamme myös itse.

Kirjaston nayttely.jpeg

Palvelusetelijärjestelmä

Vihdin kunnassa on käytössä yksityisen päivähoidon palvelusetelijärjestelmä. Kun perhe hakee yksityiseen päivähoitoon, laitetaan hakemus myös sähköisesti kunnan palveluseteliasiakkaaksi.

Palvelusetelin suuruus määräytyy perheen tulojen ja lapsimäärän mukaan. Perheelle itselleen kuukausittaiseksi maksuksi jää Pikkulyhdyssä yhden lapsen kokopäivähoidosta 20-332e kuukaudessa.

Lisätietoa palvelusetelistä Vihdin kunnan sivuilta

Varhaiskasvatussuunnitelmat

Toimintasuunnitelmamme on steinerpedagoginen ja noudatamme Vihdin kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa sekä esiopetussuunnitelmaa.

Toimintasuunnitelmamme on steinerpedagoginen, joka on saanut vaikutteita aiemmin käytössä olleista varhaiskasvatus- sekä esiopetussuunnitelmistamme.