Päiväkoti Pikkulyhty

Vihdin steinerkasvatuksen kannatusyhdistyksen Päiväkoti Pikkulyhty toimii Pappilanpellon päiväkotirakennuksessa Vihdin kirkonkylässä. Tarjoamme varhaiskasvatusta sekä esiopetusta. Päiväkoti on avoinna klo 7 - 17. Päiväkodilla on palvelusetelisopimus Vihdin kunnan kanssa, jolloin vanhempien tulot ja perheen koko vaikuttavat perheen hoitomaksun suuruuteen. 

Steinerpedagogisessa varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa lasta pyritään huomioimaan kokonaisvaltaisesti: antamalla rakennusaineita hänen tahdolleen, tunteelleen ja ajattelulleen sekä auttamaan häntä sosiaaliseksi. Koko varhaiskasvu (0 - 7 v.) on aikaa, jolloin lapsella on lupa olla lapsi sanan todellisessa merkityksessä aikuisen kantamana ja suojaamana. Lapsi ammentaa satujen, mielikuvituksen ja leikin maailmasta rikkauksia elämäänsä varten, oppii jäljittelyn ja esikuvan kautta omassa tahdissaan.

Päiväkodissamme on yksi sisarusryhmä 1-7 vuotiaille.                                                        Toimimme yhdessä ja erilaisissa pienryhmissä. Ulkoilemme runsaasti sekä pihalla että metsässä.   Näin lapsi saa runsaasti mahdollisuuksia leikkimiseen ja liikkumiseen. Sen jälkeen maistuu hyvin lounasravintolassa kotimaisista osin luomuelintarvikkeista valmistettu lounas ja välipalaa valmistamme myös itse.

 

Tiedustele vapaita hoitopaikkoja!

Ota yhteyttä p. 050 - 4900 375 / Anne Aaltonen.

 

Piirtoleikki_kesa.jpeg

Päiväkoti Pikkulyhdyn vanhan varhaiskasvatussuunnitelman löydät tästä. 2017 elokuusta alkaen noudatamme Vihdin kunnan varhaiskasvatussuunnitelmaa ja toimintasuunnitelmamme on steinerpedagoginen.